Μιας και μπήκε η άνοιξη ήρθε η ώρα να καλλωπιστούμε! Μπορεί Μάρτη να μην φτιάξαμε, αλλά μια φορά στο ανοιξιάτικο mood μπήκαμε 🙂 Έτσι λοιπόν έφτιαξα ένα βραχιολάκι λουλούδι από τσόχα.

Κι επειδή ο χρόνος είναι πολύτιμος (αλλά που να τολμήσω να πω όχι στη μανταμίτσα μου η οποία θέλει κι αυτή μια αλλαγή στα λούσα της και με το δίκιο της), το συγκεκριμένο βραχιολάκι μου πήρε ευτυχώς μόνο 5′ για να της το φτιάξω!

Λοιπόν, η διαδικασία είναι απλή:

Χρειαζόμαστε δύο κομμάτια τσόχας διαφορετικού χρώματος, ψαλίδι, στυλό και ένα κομματάκι velcro με το μέτρο (εναλλακτικά και ένα κομμάτι κορδέλα μας κάνει).

felt flower 1

Σχεδιάζουμε με το στυλό ένα λουλούδι πάνω σε ένα κομμάτι τσόχας (όπως βλέπετε δεν είμαι κάνας Πικάσο αλλά ας το ξεπεράσουμε και ας υποθέσουμε ότι είναι ένα λέλουδο). Το κόβουμε και στη συνέχεια το τοποθετούμε πάνω στο δεύτερο κομμάτι τσόχας και κάνουμε το περίγραμμα του λουλουδιού 1-2 εκ. πιο μεγάλο. Το κόβουμε κι αυτό!

Μετά παίρνουμε και τα δύο κομμάτια και τα διπλώνουμε όπως φαίνεται στη φωτογραφία παρακάτω και κόβουμε προσεκτικά στη μέση σε δύο σημεία παράλληλα, ώστε να σχηματιστούν τρυπούλες για να βάλουμε το velcro ή την κορδέλα μας (προσοχή πρέπει να κοπούν και τα δύο κομμάτια τσόχας). Επειδή η ταινία velcro που είχα ήταν αρκετά πλατιά για το χεράκι της Κωνσταντίνας, την έκοψα στη μέση κατά μήκος όπως φαίνεται στη φωτό. Μετά περνάμε την ταινία ή την κορδέλα μέσα από τις τρύπες.

Εδώ έχω χρησιμοποιήσει τη μαλακή πλευρά για να μην την ενοχλεί και έχω ενώσει τις δύο άκρες του βραχιολιού με ένα μικρό κομμάτι της σκληρής πλευράς! Έτσι, ρυθμίζουμε το μέγεθος του βραχιολιού αλλά το βάζει και το βγάζει όποτε θέλει. Αν έχουμε βάλει κορδέλα, τότε κάνουμε απλά ένα φιογκάκι ή έναν κόμπο.

felt flower 9

Και ιδού το βραχιολάκι!!

felt flower bracelet 1
Το λουλουδο-βραχιολάκι μας
felt flower bracelet 2
Το λουλουδο-βραχιολάκι μας ξανά μανά…

ΜΕ ΓΕΙΑ!!!!