Αφού μας κατατρόπωσαν κι εμάς οι ιώσεις, είπα να κάνω πάλι την εμφάνιση μου δειλά δειλά. Περάσαμε κι εμείς μια δύσκολη περίοδο (κι ακόμα δεν έχουμε συνέλθει πλήρως) με την Κωνσταντίνα να κάνει την αρχή και να παίρνουμε σειρά εγώ και ο Χρήστος.  Πέσαμε ξεροί σαν μύγες και κοντέψαμε να σκάσουμε απο την κλεισούρα. Της Κωνσταντίνας της έφταιγαν όλα, ο Χρήστος με το που έβλεπε ανοιχτή την πόρτα του σπιτιού έπαιρνε φόρα να βγει αμέσως έξω και με το που την κλείναμε, ξεκίναγε το δράμα του. Εγώ πάλι άρρωστη, άυπνη και να μην τα πολυλογώ, όλων τα νεύρα ήταν κομματάκι πρησμένα (λογικό κιόλας γιατί 2 βδομάδες δεν μπορούσαμε να ξεμυτίσουμε από το σπίτι).

Έτσι λοιπόν σήμερα θα σας δείξω ένα παιχνίδι που παίζουμε συχνά πυκνά με την Κωνσταντίνα εδώ και κάνα χρόνο. Μιας και δεν εχω βρει χρόνο να φτιάξω κάποιο εκτυπώσιμο, είναι ευκαιρία να σας το δείξω. Είναι για όλες τις ηλικίες (το έχω παίξει με την Κωνσταντίνα, με τον άντρα μου, με τις ανηψιές μου) και το μόνο που κάνετε είναι απλά να αλλάζετε τους κανόνες ανάλογα με την ηλικία του αντίπαλου.

Αυτό που θα χρειαστείτε μόνο είναι μεγάλα πλαστικά ποτήρια (τα βρίσκετε στα σούπερ μάρκετ και είναι οικονομικά).

Ο βασικός σκοπός του παιχνιδιού είναι να φτιάξετε μια πυραμίδα όσο πιο γρήγορα γίνεται και να μαζέψετε τα ποτήρια εξίσου γρήγορα. Αυτός που έχει κάνει τον καλύτερο χρόνο νικάει. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεστε και ένα κινητό για να μετράτε το χρόνο.

Στην περίπτωση που το παίζετε με μικρό παιδί, όπως εγώ με την Κωνσταντίνα, απλά φτιάχνετε την πυραμίδα και μετά την ρίχνετε με μια μπάλα όπως στο bowling.

Την πυραμίδα την φτιάχνουμε ως εξής: βάζουμε πρώτα 8 ποτήρια στην βάση, μετά 7, μετά 6 και πάει λέγοντας.

Για τα 3χρονα είναι φοβερή εξάσκηση συντονισμού χεριού-ματιού, αλλά και λεπτής κινητικότητας και για τους μεγάλους πολύ διασκεδαστικό γιατί δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε όταν πρέπει να γίνει γρήγορα.

Και ιδού εμείς εν δράσει :

Καλή σας διασκέδαση 🙂

Advertisement