Μέσα σε όλο το χαμό λοιπόν (κουλουράκια, τσουρέκια, αυγά κ.τ.λ.) μου ήρθε η φαεινή ιδέα την Δευτέρα που μας πέρασε να χειροτεχνήσω τα πασχαλινά αυγά. Βάψαμε βέβαια και μερικά με χρώματα ζαχαροπλαστικής, έτσι για το έθιμο αλλά και να ασχοληθεί η μικρή κι εγώ είπα να κάνω τα δικά μου αυγά!

Έτσι λοιπόν έφτιαξα αυτά τα αυγά λαγουδάκια! Τα οποία όπως τα είδα όταν τα ολοκλήρωσα, κάνουν και για παιδικό πάρτυ ή απλά, αδειάζοντας τα από κρόκους και ασπράδια μπορείτε να τα χειροτεχνήσετε.

Σχετικά με οδηγίες για το πως τα έφτιαξα, θα σας παραθέσω κάποια link γιατί δεν έβγαλα φωτό κατά την διαδικασία κατασκευής των λουλουδιών του στεφανιού. Τα έφτιαχνα βλέπετε μετά τα μεσάνυχτα με το ένα μάτι μισόκλειστο και ήταν και η πρώτη μου τέτοια κατασκευή οπότε δούλευα και με ρυθμούς χελώνας.

Τα λουλούδια λοιπόν τα έφτιαξα βασιζόμενη εδώ. Έκανα μόνο δύο ειδών λουλουδιά γιατί αυτά μου φάνηκαν πιο εύκολα. Πιστεψτέ με οτι δεν είναι δύσκολο να φτιαχτούν, εγώ τα έκοβα ατσούμπαλα και πάλι βγήκαν όμορφα (συγχωρούν πολλά λάθη). Απλά είναι λεπτοδουλειά και θέλει υπομονή. Κατόπιν τα κόλλησα με κόλλα σιλικόνης, σε ένα αυτοσχέδιο στεφανάκι που έκανα με λευκό συρματάκι πίπας και στη συνέχεια έκοψα τα αυτιά λαγού (ένα μεγάλο αυτί κι ένα λευκό μικρότερο και τα κόλλησα όπως βλέπετε στις φωτό) και τα έβαλα ανάμεσα στα λουλούδια.

Μετά έβρασα λευκά αυγά χωρίς χρώματα κτλ. Μόλις κρύωσαν πήρα τους μαρκαδόρους της κόρης μου κι έκανα ματάκια, μύτη κτλ. Στην αρχή έλεγα να τα βάλω όλα σε μία χάρτινη αυγοθήκη και να την στολίσω αλλά μετά μου φάνηκε καλύτερο να τα βάλω σε μια ξεχωριστή βάση. Εκτύπωσα τις βάσεις από εδώ, υπολόγισα το μέγεθος του αυγού και τις κόλλησα με κόλλα.

Τέλος έβαλα ένα μολύ μικρό κομματάκι ταινία διπλής όψης πάνω στην κορφή του αυγού για να στερεώσω το στεφανάκι και να μην πέφτει. Έβαλα τα αυγά πάνω στις βάσεις και είναι έτοιμα 🙂

Άντε και του χρόνου έξω από τα σπίτια μας όπως λέει και ο Αρκάς 🙂

egg3

egg2

 

Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία!

Advertisement