Αυτή τη φορά θα σας δείξω μια δραστηριότητα που έφτιαξα για τον μικρό, ο οποίος είναι 1.5 έτους πια. Γενικά τα ενδιαφέροντα του είναι να ανοίγει τα ντουλάπια και να μου βγάζει νέες δουλειές προσπαθώντας να τα τακτοποιήσω πάλι, να βγάζει μονίμως τις κάλτσες του και να βολτάρει μέσα στο σπίτι κρατώντας όσα περισσότερα πλαστικά κουτάλια μπορεί (συγκεκριμένα αυτά που χρησιμοποιεί η αδερφή του για το φαγητό της).

Είπα λοιπόν να φτιάξω κάτιτις και γι αυτόν, μιας και νιώθω λόγω έλλειψης χρόνου, ότι τον έχω «παραμελήσει» λιγάκι σε σχέση με την Κωνσταντίνα στην αντίστοιχη ηλικία.

Έτσι του έφτιαξα μια δραστηριότητα με μια χάρτινη θήκη αυγών και χρωματιστά ξυλάκια χειροτεχνίας. Έκανα τρυπούλες με ένα κοπίδι στη βάση της κάθε θήκης, την χρωμάτισα εξωτερικά με τα αντίστοιχα χρώματα που είχα στα ξυλάκια (κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί, πράσινο, μπλε και μωβ) και έβαλα μέσα τα ξυλάκια.

Του εξηγούσα τα χρώματα και τον παρότρυνα να τα βγάλει και να τα ξαναβάλει στην σωστή θέση. Αν και είναι μικρός ακόμα για να αναγνωρίζει τα χρώματα, αυτό που έκανε αρχικά είναι να βγάζει τα ξυλάκια και να προσπαθεί να τα ξαναβάλει στις αυγοθήκες. Ανάλογα με το τι χρώμα κρατούσε, του έδειχνα που να το τοποθετήσει λέγοντας του και το χρώμα.

Σήμερα για πρώτη φορά, προσπαθούσε να βάλει τα ξυλάκια στη σωστή θέση και μερικές φορές όταν τα έβαζε σε λάθος χρώμα, τα έβγαζε και  τα έβαζε σωστά.

Είναι μια καλή εξάσκηση λεπτής κινητικότητας και αναγνώρισης χρωμάτων.

Και εδώ επί το έργον (και εννοείται ξεκάλτσωτος)

 

Καλή διασκέδαση 😀

 

 

Advertisement