Το ΣΚ που μας πέρασε είπα να φτιάξω μια νέα δραστηριότητα για τον μικρό. Επειδή του αρέσουν τα πομ πομ (και σε ποιό παιδί βέβαια δεν αρέσουν) και γενικά ό,τι μικρό βρίσκει θέλει να το πιάνει, σκέφτηκα να του κάνω μια δραστηριότητα με αυτά.

Και πριν αναρωτηθείτε «Μα καλά, τόσο μικρός δεν φοβάσαι μην τα φάει;» να σας πω ότι ο Χρηστάκης, δεν βάζει τίποτα στο στόμα του, ούτε καν το φαγητό του. Βέβαια και πάλι δεν τον αφήνω χωρίς επίβλεψη αλλά γενικώς δεν τον κυνηγάω να μην τυχόν και φάει τα κουμπιά και τα ματάκια χειροτεχνίας που του αρέσει να ασχολείται. Οπότε αν είστε μάνα που το μικρό σας δεν βάζει τέτοια στο στόμα του, μπορείτε άνετα να κάνετε την παρακάτω δραστηριότητα.

Κράτησα ένα κουτί από ένα παλιο παιχνίδι της Κωνσταντίνας και μερικά στόμια από κουτιά γάλακτος.

Αυτά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

  • 1 κουτί
  • Λευκό χαρτί
  • Μερικά στόμια από κουτιά γάλακτος με το χαρτάκι τους γύρω γύρω. Προσοχή να μην έχουν εσωτερικές προεξοχές. Αυτές υπάρχουν όταν τα γάλατα ανοίγουν με το γύρισμα του καπακιού οπότε προτιμήστε τις άλλες συσκευασίες, που τραβάς το εσωτερικό «καπάκι» για να ανοίξει το γάλα (καταλάβατε; γιατί εγώ παίζει να μην το καταλάβαινα αν το διάβαζα αλλά η προσπάθεια μετράει και ευτυχώς που υπάρχει και φωτό παρακάτω)
  • Κόλλα χειροτεχνίας
  • Μαρκαδόροι
  • Χρωματιστά χαρτιά
  • Πομ πομ

Τύλιξα και κόλλησα το κουτάκι με το λευκό χαρτί και στη συνέχεια έκανα 5 τρύπες για να βάλω τα στόμια. Να είμαι ειλικρινής, ο λόγος που έβαλα τα στόμια είναι γιατί τις τρύπες τις άνοιξα χάλια και γενικά βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο να ανοίγω ωραίες στρογγυλές τρύπες με κοπίδι ή μαχαίρι. Οπότε έβαλα κόλλα γύρω στο χαρτάκι στα στόμια και τα κόλλησα βάζοντας τα από μέσα προς τα έξω.

Επειδή όπως είπα οι τρύπες είχαν τα μαύρα τους τα χάλια, είπα να κόψω μερικά δαχτυλίδια στα χρωματιστά χαρτιά (χρησιμοποίησα χρώματα ανάλογα με τα πομ πομ που είχα), ώστε να καλύψω τις ατέλειες γύρω από τα στόμια αλλά και να «δηλώσω» το χρώμα της κάθε τρύπας. Αφού κόλλησα και αυτά, το διακόσμησα λίγο με τους μαρκαδόρους, έβαλα σε ένα κουτάκι μερικά πομ πομ και τον άφησα να παίξει.

Κουτί πομ πομ 4

Αρχικά, έβαλα ένα πομ πομ σε κάθε τρύπα, στο αντίστοιχο χρώμα και ο μικρός απλά τα έσπρωχνε μέσα. Αν και πρόσφατα, σε άλλη δραστηριότητα, ξεκίνησε να ξεχωρίζει τα χρώματα, σε αυτήν την δραστηριότητα, το μόνο που έκανε είναι να πιάνει τα πομ πομ, να τα βάζει τυχαία στις τρύπες και να σηκώνει το κουτί να δει που πήγαν 😂.

Κι εδώ ο μικρός εν δράσει

Κουτί πομ πομ

Καλή διασκέδαση 🙂

 

Advertisement