Τις προάλλες μου ζήτησε η μικρή να της φτιάξω κάποιο κολιέ. Γενικά σπάνια φοράω διότι με τα μικρά, μόνο πάνω μου δεν θα έμεναν, οπότε πέρα από κάνα άσχετο κολιεδάκι/βραχιολάκι/δαχτυλιδάκι που της έχει φέρει η μητέρα μου, γενικά δεν έχουμε πολλά.

Δεν της χάλασα το χατίρι βέβαια, οπότε έφτιαξα μερικά σετάκια για να έχει να αλλάζει το κορίτσι μου ανάλογα την περίσταση! Εννοείται με βοήθησε κι αυτή, επιλέγοντας χρώματα και αξεσουάρ που θα βάζαμε στα «κοσμήματα» μας. Μεταξύ άλλων, φτιάξαμε μαζί και μια βάση-κάκτο από πηλό, για τα δαχτυλίδια της.

Bracelet 3

Οπότε έχουμε και λέμε:

Κάτι για το λαιμό

Έφτιαξα 2 μενταγιόν με αφρώδη χαρτιά. Όπως βλέπετε έκανα μια καρδιά και ένα που ορθογώνιο που ανοίγει.

Για την καρδούλα έκοψα δύο καρδιές, μια μικρότερη και μία μεγαλύτερη (για την μικρότερη είχα αφρώδες χαρτί με σχέδιο καρδιάς πάνω) και τις κόλλησα με θερμόκολλα. Έκανα μια τρυπούλα, πέρασα το κορδόνι, βάλαμε και μια χάντρα για διακόσμηση κι έτοιμο το ένα μενταγιόν.

Για το δεύτερο, έκοψα απλά δύο ορθογώνια κομμάτια, έκανα τρυπούλες πάνω και στις δύο πλευρές και τα ένωσα με κορδόνι. Δεν θέλει να τα δέσετε πολύ σφιχτά γιατί δεν θα ανοίγει καλά μετά. Τα διακοσμήσαμε πάλι με χάντρες στα κορδόνια και κουμπιά εξωτερικά. Εσωτερικά η μικρή ήθελε να βάλουμε την γκλίτερ καρδιά.

Κάτι για τα χέρια

Έκανα και βραχιόλια και δαχτυλίδια. Εδώ είναι πιο απλά τα πράγματα, μιας κι έκοψα λωρίδες και τους βάλαμε διάφορα διακοσμητικά.

Ειδικά τα δαχτυλιδάκια είναι πανεύκολα. ‘Εκοψα πολύ λεπτή λωριδά, μέτρησα το μέγεθος στο δαχτυλάκι της και κόλλησα τις άκρες. Μετά τα διακοσμήσαμε.

Για τα βραχιόλια, έκοψα και χοντρές λωρίδες και λεπτές. Κάποιες λεπτές τις έκανα μια πλεξούδα. Επειδή δεν μπορούσα να κάνω κόμπο τις ένωσα ένα κομματάκι από το ίδιο υλικό όπως φαίνεται στην φωτό. Σε ένα άλλο βραχιολάκι, κόλλησα πάνω σε μια χοντρή λωρίδα μια λεπτή και το διακοσμήσαμε. Και στο τρίτο βραχιολάκι χρησιμοποιήσα μόνο μια λωρίδα από αφρώδες φύλλο με σχέδιο. Βάλαμε την τσαχπινιά μας σε δύο βραχιόλια και αφού μετρήσαμε το μέγεθος του καρπού, κολλήσαμε velcro και ολοκληρώθηκαν κι αυτά.

Ο κάκτος μας

Είχαμε λίγο πηλό διαθέσιμο και κάτι δαχτυλιδάκια χύμα, οπότε είπα να φτιάξουμε κάτι για να περάσει η ώρα μας αλλά και για να τα βάλουμε κάπου. Έτσι λοιπόν φτιάξαμε ένα κακτάκι με ένα πιατάκι κάτω. Η Κωνσταντίνα βοήθησε στο πλάσιμο και στο βάψιμο. Φτιάξαμε ένα πιατάκι για βάση, τρία «σκουληκάκια» (ένα μεγάλο και δύο μικρότερα) κι ένα μικρό μπαλάκι για κεφαλάκι.

Εγώ έβαλα τις οδοντογλυφίδες, εσωτερικά στα μέρη του κάκτου (όπως δείχνω στην φωτό), έκανα και τις καμπύλες των «χεριών», άνοιξα τρεις τρυπούλες στον κορμό για να μπουν αργότερα τα «χεράκια» και το κεφαλάκι και αφήσαμε να ξεραθούν τα κομμάτια ξεχωριστά. Μόλις στέγνωσε, κόλλησα όλα τα μέρη με απλή κόλλα UHU (δεν είμαι σίγουρη οτι έχουν κολλήσει καλά αλλά για την ώρα δεν έχει διαλυθεί ακόμα) και έβαλα την Κωνσταντίνα να το χρωματίσει. Μόλις το έβαψε, έκανα με μια οδοντογλυφίδα άσπρες βούλες για να φαίνονται και καλά σαν αγκάθια και πρόσθεσα κι ένα αυτοσχέδιο τσόχινο λουλουδάκι. Οπότε πλέον έχουμε και μια βάση για τα δαχτυλίδια μας 🙂

Cactus 5

 

Καλή διασκέδαση 🙂

Advertisement