Ευτυχώς επανέρχομαι στην ώρα μου και δεν μας έπιασαν τα Χριστούγεννα για να ποστάρω αυτήν την ανάρτηση. Για το 3ο advent calendar βέβαια που έχω στα σκαριά, δεν είμαι τόσο σίγουρη ότι θα καταφέρω να το αναρτήσω πριν το τέλος του Νοέμβρη, αλλά τουλάχιστον αυτά τα δύο που καιγόμουν να σας δείξω, σας τα έδειξα 🙂 Φτύνομαι κιόλας δεν σας κρύβω για να μην με ματιάσω που είμαι σε δημιουργική διάθεση και τα μικρά δεν ξυπνάνε συχνά, ώστε να μπορώ να τα τελειώσω εγκαίρως 🙂

Οπότε λοιπόν, σήμερα σας δείχνω τα ημερολόγια – βιβλίο! Και δεν είναι ένα αλλά τρία!! Παρά τις συνθήκες, κατάφερα και τα ολοκλήρωσα. Και αυτό το λέω γιατί μεν είχα πάρει κάποια βασικά υλικά για να ξεκινήσω να τα φτιάχνω (π.χ. τα κουτάκια κοσμημάτων) αλλά έλεγα ότι το κομμάτι της εξωτερικής διακόσμησης θα το κοίταζα σε 2ο χρόνο αφού θα τα είχα ολοκληρώσει εσωτερικά και θα έψαχνα για το τι μου κάνει κλικ. Δυστυχώς με πρόφτασε η καραντίνα οπότε βολεύτηκα με ό,τι είχα διαθέσιμο στο σπίτι.

Έχουμε και λέμε για να μην σας καθυστερώ, γιατί για να διαβάζετε το blog μου σημαίνει ότι έχετε μικρά παιδιά και ο χρόνος είναι υπερπολύτιμος.

Έφτιαξα αυτά τα συγκεκριμένα γιατί μου φάνηκαν εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα, την οποία την είδα στο YouTube. Τα κλασέρ που βλέπετε είναι διάστασης 24x24cm, πάχος 5cm και τα έφτιαξα εγώ από χαρτόνι σκληρό κούτας, μεγάλο χαρτόνι χειροτεχνίας κανσόν και λεπτή ταινία διπλής όψης (στις φωτογραφίες παρακάτω θα πάρετε και μια ιδεά για στάδια). Ενδεχομένως αν πετύχετε κάποιο όμορφο κλασέρ, χωρίς τρύπες στο εξώφυλλο κι εφόσον μπορείτε να βγάλετε τον εσωτερικό μηχανισμό, θα αποφύγετε την φασαρία του να φτιάξετε το κλασέρ (το οποίο είναι και το πιο δύσκολο στάδιο κατασκευής και για να είμαι ειλικρινής έκανα αρκετά λάθη και στα τρία κλασερ).

Παρ’ όλα αυτά, για όποιον ενδιαφέρεται, το tutorial για το πως μπορείτε να κάνετε την κατασκευή είναι εδώ . Είναι στα γερμανικά και δεν καταλάβαινα γρι από ό,τι έλεγε αλλά ευτυχώς στο βιντεάκι ήταν ξεκάθαρο για το πως φτιάχνεται το ημερολόγιο. Η συγκεκριμένη κυρία βέβαια έκανε και τα κουτιά από την αρχή με ένα μαραφέτι (το οποίο το λιμπίστηκα δεν σας κρύβω) αλλά είπα να μην ρισκάρω την τύχη μου και τελειώσω μετά τις γιορτές, οπότε βολεύτηκα με έτοιμα κουτάκια κοσμημάτων, διαστάσεων 4x4x2cm.

Aφού λοιπόν έφτιαξα τα εξώφυλλα, έκανα μια εσωτερική μικρόδιακόσμηση, κόλλησα τα κουτάκια και τους έβαλα πλαστικοποιημένα καρτελάκια με τις ημερομηνίες. Όσον αφορά την εξωτερική διακόσμηση, αυτοσχεδίασα λίγο με κορδέλες, αφρώδη glitter φύλλα, λίγα διακοσμητικά και washi tapes.

Όσον αφορά τις δραστηριότητες, χρησιμοποιήσαμε τις ίδιες από τό Advent Calendar No 1, μιας και το μέγεθος ταιριάζει.

Επίσης αν παρατηρήσατε κι εδώ έχω βάλει ημερομηνίες μέχρι 31/12 γιατί θεωρώ ότι οι γιορτές συνεχίζονται και μετά τα Χριστούγεννα. Αφήστε κιόλας που θέλω να δώσω μια παράταση στον ενθουσιασμό και στην αγωνία του ανοίγματος ενός κουτιού. Επιπλέον υπάρχει ένα έξτρα κουτάκι (είναι αυτό που φαίνεται ξεκάρφωτο με τα υπόλοιπα), το οποίο το χαρακτηρίζω ως bonus. Βασικά το έβαλα γιατί δεν ήθελα να μείνει κενή η θέση και να είναι ομοιόμορφο. Θες να το ανοίξεις την Πρωτοχρονιά; Θες μια άλλη μέρα σαν έξτρα δραστηριότητα; Ό,τι θες το κάνεις!

Εαν το επιχειρήσετε λοιπόν…

Καλή σας επιτυχία 🙂