Λοιπόν αυτή είναι μια πολύυυυυυ εύκολη δραστηριότητα στην κατασκευή της αλλά εξαιρετική για απασχόληση των παιδιών. Την είχα φτιάξει το καλοκαιράκι για τα παιδιά, η Κωνσταντίνα το είχε «λιώσει» κυριολεκτικά,του μικρού πάλι απλά του αρκούσε να τα κάνει λίμπα ως συνήθως 😂. Για να είμαι ειλικρινής την είχα ξεχάσει, ώσπου αυτές τις μέρες, μου την ξαναζήτησε η Κωνσταντίνα.

Μου είχαν μείνει πάρα πολλά κομμάτια τσόχας από διάφορες κατασκευές και σκέφτηκα να τα αξιοποιήσω ως εξής: έκοψα πολλά και διάφορα κομματάκια τσόχας σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, τετράγωνα μικρά, μεγάλα, στρογγυλά, ορθογώνια, φύλλα δέντρων, λουλουδιών, σύννεφα. λωρίδες, φεγγάρια και γενικά ότι μου ερχόταν στο μυαλό. Πρόσθεσα και μερικά έτοιμα τσόχινα ζωάκια που είχα και ήταν όλα κομπλέ!

Της έβαλα και μια μεγάλη τσόχινη μπλε επιφάνεια που είχα (μπορείτε εννοείτε να χρησιμοποιήσετε ότιδήποτε έχετε διαθέσιμο, χαρτόνι, ένα μόνοχρωμο σεντόνι ή κουβέρτα κ.τ.λ) και αφήστε τα παιδιά να φτιάξουν την δική τους πόλη. Εμείς φτιάξαμε σπίτια, πολυκατοικίες, εργοστάσια, ζωολογικό κήπο, βάλαμε λιμνούλα, δεντράκια, λουλουδάκια κτλ. Τα μικρά κομμάτια τα έβαζε για παράθυρα κ πόρτες, τα στρογγυλά τα έβαζε για φρούτα και έπλαθε ιστορίες για την κάθε πόλη που έφτιαχνε.

Εύκολο δεν είναι; 😀

Καλή σας διασκέδαση!!

Advertisement