Πάει αρκετός καιρός αγαπητές φίλες και φίλοι από τότε που έγραψα το τελευταίο ποστ μου!! Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν σας έχω στο μυαλό μου 🥰, απλά όπως καταλαβαίνετε έδωσα προτεραιότητα σε άλλα θέματα.

Παρόλα αυτά μπήκαμε κάπως σε μια σειρά (για την ώρα) και όλα προχωρούν καλώς. Όπως είχα αναφέρει στο τελευταίο μου άρθρο ο μικρός μας Χρηστάκης διεγνώσθη με ΔΑΦ. Έχουμε ξεκινήσει πρώιμη παρέμβαση και έχει κάνει εξαιρετική πρόοδο για το διάστημα που πάει. Προσπαθεί να επικοινωνήσει τις ανάγκες του, μας δίνει φιλιά κι αγκαλιές και γενικά είναι ένα «άλλο» παιδί από τότε που ξεκινήσαμε το καλοκαίρι.

Παρά το γεγονός ότι «τρέχουμε» με τον μικρό, δεν «αφήνουμε» πίσω την Κωνσταντίνα. Κάποιες δραστηριότες συνεχίζουμε να κάνουμε μόνες μας αλλά έχουμε και το Love, mom μαζί που έχει σώσει την κατάσταση μιας κι εγώ πια έχω περιορισμένο χρόνο για να της φτιάχνω πράγματα.

Και τώρα στο δια ταύτα!! Μετά από πολύυυυυυ καιρό – 🪘 ταραταααααααααν 🪘 – έφτιαξα ένα εκτυπώσιμο κατόπιν αιτήματος της Κωνσταντίνας. Τώρα στις διακοπές των Χριστουγέννων έβλεπε κάτι παιδικά με μάγισσες στο Netflix και ήθελε να κάνει δικά της ξόρκια 🪄 κ.τ.λ. Τι να κάνω η δόλια μάνα (που με έτρωγαν και οι ενοχές ότι δεν της φτιάχνω τίποτα πια γιατί έχω κλατάρει κι εγώ) και της ετοίμασα κάτι λίγα ξόρκια και συνταγές φίλτρων για να κάνει τα δικά της μαγικά 🧙‍♀️!! Σκέφτηκα κιόλας ότι επειδή πλησιάζουν οι απόκριες, ίσως μας χρειαστούν 😀.

Αφού τα έφτιαξα, τα μοιράζομαι μαζί σας (αν και παιδεύομαι δύο εβδομάδες τώρα να γράψω αυτό το άρθρο). Τα υλικά για τα φίλτρα είναι απλά και τα βρίσκουμε εύκολα (από υλικά χειροτεχνίας και μυρωδικά για φαγητό). Αρχικά σκεφτόμουν 🤔 να έβαζα τίποτα βατραχοπόδαρα και μάτια σαύρας αλλά μετά λέω «Τρέχα γύρευε… Ποιος κάθεται να κόψει ή να κατασκευάσει βατραχοπόδαρα;» Οπότε είπα να τα κάνω πιο απλά με υλικά χειροτεχνίας ή απλά κάνοντας χαρτοκοπτική π.χ. κάπου έχει «καρδιές» οπότε μπορείτε να τις σχηματίσετε και τις κόψετε σε χαρτονάκι. Η διασκέδαση πάντως παραμένει η ίδια.

Τα στιχάκια-ξόρκια είναι δική μας έμπνευσης 💡 (μπορεί βέβαια η κόρη μου να αντέγραψε κανένα από τα παιδικά, αυτό δεν το γνωρίζω να πω την αλήθεια) οπότε ζητώ την επιείκειά σας αν κάποιο ακούγεται λίγο παράξενο μιας και δυσκολεύτηκα να κάνω ρίμα. Κάποια μάλιστα, τα σκέφτηκε η ίδια η Κωνσταντίνα για να με βοηθάνε στο σπίτι με τις δουλειές (η γλυκούλα μου) 😍!!

Οπότε τι κάναμε; Πήραμε ένα όμορφο κατσαρολάκι από την παιδική μας κουζίνα, ανακατεύαμε τα υλικά, «πίναμε» το φίλτρο, λέγαμε τα λογάκια και voila!!! Αλλάζαμε χρώμα, αποκτούσαμε όμορφα μαλλιά κ.τ.λ.

Το αρχείο με τα φίλτρα και τα ξόρκια θα τα βρείτε εδώ.

Καλή σας διασκέδαση!! 😁

Advertisement