Σε αυτό το ποστ θα σας δείξω μια εύκολη, πανεύκολη κατασκευή για να φτιάξετε toppers για τα μολύβια των παιδιών (και γιατί όχι και για τα δικά σας, μιας και μερικές μαμάδες μου ζήτησαν και για τις ίδιες).

Κάπου τα είχε πάρει το μάτι μου στο pinterest, είχα και ενα σωρό κομμάτια τσόχας και σκέφτηκα να κάνω ένα δωράκι καλωσορίσματος στις πρώτες τάξεις του δημοτικού που πάει η κόρη μου.

Στη συνέχεια βέβαια άρεσαν και στον Σύλλογο Γονέων του νηπιαγωγείου του γιού μου οπότε έφτιαξα και γι αυτούς. Θα σας πω ότι συνολικά έφτιαξα κοντά στα 150 μολύβια (έχασα το μέτρημα δεν σας κρύβω).

Όμως είναι μια εύκολη κατασκευή, ΠΟΛΥ οικονομική (χοντρικά τα 100 μολύβια δεν στοίχισαν παραπάνω από 20 ευρώ και μου περίσσεψαν και υλικά) και είναι ιδανικό δωράκι για γενέθλια, γιορτές κτλ.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Φύλλα τσόχας λεπτά διάφορα χρώματα
  • Ματάκια χειροτεχνίας
  • Κόλλα σιλικόνης ή αλλιώς θερμοκόλλα
  • Μολύβι
  • Ψαλίδι

Το 1ο που κάνετε είναι να κόψετε μικρά κομμάτια τσόχας. Η διάσταση στο ένα κομμάτι να είναι γύρω στα 3.5εκ. x 8εκ. και στο άλλο που θα χρησιμοποιήσετε εξωτερικά λίγο πιο μεγάλη, γύρω στα 4εκ. Μην χρησιμοποιήσετε το μολύβι που θα κάνετε δώρο γιατί με τις σιλικόνες θα γίνει χάλια. Πάρτε ένα μολύβι πρόχειρο για «μοντέλο» που να μην σας νοιάζει αν θα χαλάσει.

Κόβετε τα κομμάτα τσόχας σε λωρίδες αλλά αφήνοντας γύρω στα 3εκ. χωρίς να τα κόψετε όπως φαίνεται στη φωτό παρακάτω.

Στη συνέχεια τυλίγετε την τσόχα γύρω από το μολύβι και την κολλάτε στην άκρη. Παίρνετε το 2ο κομμάτι, το λίγο πιο μεγάλο, και το τοποθετείτε λίγο πιο πάνω από το αρχικό και το τυλίγετε και αυτό και το κολλάτε. Για τη δική μου διευκόλυνση, κολλούσα την άκρη από το δεύτερο κομμάτι πάνω στην αρχική τσόχα για να μην μου φύγει ώστε να το διπλώσω καλύτερα.

Αφού τελείωνα, έβαζα λίγο κόλλα στην κορυφή, στην τρυπούλα του topper, για το πίεζα μετά για να κολλήσουν οι 2 πλευρές. Αυτό το κάνουμε για να σταματά το μολύβι και να γίνει σαν «σκουφάκι».

Μετά κολλάμε τα ματάκια και είναι έτοιμα!

Αν αναρωτιέστε τι είναι τα χαρτάκια στα μολύβια, είναι μικρά ταμπελάκια που έφτιαξα και που γράφουν «Καλή Σχολική Χρονιά από τον Σύλλογο Γονέων». Τα έφτιαξα στον υπολογιστή, τα έκοψα και έκανα μια τρυπούλα με τον διακορευτή για να μπορέσω να τα στερεώσω στα μολύβια.

Αν τα φτιάξετε θα χαρώ να δω τις φωτογραφίες τους στον λογαριασμό μου στο instagram, κάνοντας με tag!

Καλή σας διασκέδαση!! 🥰

Advertisement