Γειά σας φίλες και φίλοι! Αυτήν την εβδομάδα κάνω ποδαρικό στον Νέο Χρόνο με ένα καταπληκτικότατο εκτυπώσιμο το οποίο ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας.

Όσοι με γνωριζετε προσωπικά ίσως έχετε καταλάβει ότι μου αρέσουν γενικώς τα τερατάκια. Μου αρέσουν βασικά γιατί αφήνουν τη φαντασία να «τρέχει» και δεν υπάρχει σωστό και λάθος! Αφήνει τα παιδιά να δημιουργήσουν ό,τι θέλουν και όπως θέλουν και δεν υπάρχουν όρια στις κατασκευές!

Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν μου ζήτησε μια φίλη να της φτιάξω κάποιο δωράκι – κέρασμα για το σχολείο για παιδάκια Α’ Δημοτικού. Έπεσαν οι προτάσεις λοιπόν και καταλήξαμε στα Play Dough Monster Mats μαζί με λίγα «αξεσουάρ» και πλαστελίνη!

Τι είναι αυτά, πιθανόν να αναρωτιέστε… . Είναι λοιπόν ένα εκτυπώσιμο με ένα τερατάκι πάνω που δεν έχει μάτια, μύτη κ.τ.λ. και έτσι λοιπόν, εδώ μπαίνει η φαντασία του παιδιού. Έβαλα και την Κωνσταντίνα μου να κάνει δοκιμαστικό προκειμένου να πάρω και την τελική έγκριση και με μεγάλη μου χαρά, είδα ότι και ο Χρηστάκος μου έπαιξε με αυτά.

Έφτιαξα λοιπόν ένα σακουλάκι που είχε μέσα μια καρτούλα πλαστικοποιημένη μεγέθους σχεδόν το 1/4 μιας Α4 κόλλας, μία μικρή πλαστελίνη Play Doh (μπορείτε εννοείται να χρησιμοποίησετε οποιαδήποτε μάρκα), ματάκια χειροτεχνίας, χάντρες, κουμπιά, κομμένα συρματάκια πίπας και γενικά ό,τι άλλο έχετε από αστεράκια, λουλουδάκια κ.α. Μπορείτε να βάλετε και κάποιο σοκολατάκι ή καραμελίτσα εάν θέλετε. Εάν όμως θέλετε αποκλειστικά ένα μη φαγώσιμο κέρασμα μπορείτε να μην βάλετε. Τα δένετε με μια όμορφη κορδελίτσα και έτοιμο το κέρασμα.

Το κόστος γενικά σε ένα τέτοιο δωράκι θα κυμανθεί 1.50 με 2.00 ευρώ, ανάλογα πάντα από το τι θα περιέχει το σακουλάκι.

Τώρα, επειδή η διασκέδαση δεν έχει όρια, θα βρείτε παρακάτω εκτυπώσιμα σε μεγέθος μισό Α4 για το απόλυτο παιχνίδι στο σπίτι και την τάξη αλλά και στο μικρότερο που είναι η έκδοση για να φτιάξετε δωράκια για κέρασμα ή σε τσαντάκι δραστηριοτήτων!

Εάν τα φτιάξεις, θα χαρώ πολύ να ανεβάσεις φωτογραφία ή να γράψεις κάποιο σχόλιο εδώ ή στο instagram και να με κάνεις tag!

Καλή διασκέδαση! 😉

Advertisement