Τελευταία στιγμή είπαμε να πάμε διακοπούλες 5 μέρες, να κάνουμε κάνα μπανάκι τώρα που μπορούμε γιατί αρχές Αυγούστου μπαίνω στο μήνα μου και θα μας φάει η ζέστη στην Αθήνα αλλά και η αναμονή. Έτσι λοιπόν έπρεπε να προετοιμαστώ κατάλληλα για να κρατάω απασχολημένο το 2χρονο τσιριδόνι μου. Κι άντε στην παραλία έχουμε τα κουβαδάκια, την θάλασσα, την βαρκούλα της κ.τ.λ. Όταν πας σε μια ταβέρνα να φας όμως; Για ένα καφεδάκι; Στο δωμάτιο μέσα μέχρι να ετοιμαστείς; Κάτι έπρεπε να έχω, ώστε να απασχολείται, να μην πιάνει χώρο, αλλά να μπορούμε κι εμείς να φάμε με την ησυχία μας.

Οπότε της έφτιαξα ένα busy bag, σε κατάλληλο μέγεθος ώστε να χωρά στην τσάντα της. Ιδέες βρήκα πολλές, εφάρμοσα κάποιες από αυτές με ο,τι υλικά είχα στο σπίτι (εκτός από μία δραστηριότητα, οι υπόλοιπες είχαν μεγάλη επιτυχία ευτυχώς) κι έτσι όλοι είμασταν χαρούμενοι. Η Κωνσταντίνα έπαιζε, χαιρόταν και δεν βαριόταν κι εμείς καταφέρναμε να φάμε στα ταβερνάκια χωρίς να κάνουμε γυμναστική παράλληλα (ο μπαμπάς συγκεκριμένα, γιατί εγώ για την ώρα είμαι περιορισμένης χρήσης).

Τι συμπεριλάμβανε το busy bag μας (πολλά έτυχε να είναι ήδη αγορασμένα από τα Tiger):

  1. Ένα waterbook. Με ένα πινέλο κι ένα μικρό πλαστικό βαζάκι για να βάζουμε νερό.20180716_180026.jpg
  2. Μπλοκάκι με λευκά φύλλα και μικρές ξυλομπογιές. Μικρό μέγεθος αλλά απαραίτητο μιας και η ζωγραφική είναι από τις αγαπημένες της ασχολίες.20180706_175205
  3. Ένα παζλάκι ξυλινο με 4 κομμάτια. Μετά από αρκετές προσπάθειες το κατάφερνε και το έφτιαχνε.
  4. Πλαστικά κομμάτια για διάφορες κατασκευές. Τα ένωνε, τα χαλούσε και πάει λέγοντας.
  5. Σχήματα από αφρώδες φύλλα με τρύπες και κορδόνι. Για να εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας (όταν φύσαγε βέβαια, αυτό το παιχνίδι δεν της το έβγαζα γιατί τα έπαιρνε ο αέρας). Αυτά τα έφτιαξα εγώ με φύλλα Α4 από αφρώδες υλικό, έκοψα τα σχήματα και έκανα τις τρύπες με περφορατέρ.
  6. Μεγάλες χάντρες με κορδόνι. Κι αυτό για εξάσκηση λεπτής κινητικότητας αλλά και να φτιάχνουμε κολιεδάκια.
  7. Ένα μίνι ντόμινο. Για να τα στοιβάζουμε το ένα πάνω στο άλλο ή να τα βγάζουμε και να τα βάζουμε στο κουτί τους.20180706_180523.jpg
  8. Χάρτινα σχήματα. Κομμένα στα 2 για να βρίσκουμε το ταίρι τους (με αυτό δεν ασχολήθηκε καθόλου. Ήθελε απλά να κάνουμε το περίγραμμα τους στο μπλοκάκι ζωγραφικής). Κι αυτά τα έφτιαξα εγώ από χαρτόνια διαφόρων χρωμάτων και υφών για χειροτεχνίες.

 

Την κάθε δραστηριότητα (εκτός από το waterbook) την έβαλα σε πουγκάκια που μου είχαν ξεμείνει από μπομπονιέρες για να είναι συμμαζεμένα και όλα όλα μαζί σε ένα νεσεσέρ.

Κι εδώ κάποια στιγμιότυπα επί το έργον!!

 

Το συγκεκριμένο busy bag το έχω κρύψει και το βγάζω μόνο όταν πηγαίνουμε κάπου για να παίζει. Όμως υπάρχει πολύ υλικό στο ίντερνετ για να το εμπλουτίσω ανάλογα με την ηλικία της, οπότε σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλα busy bags.

Για την ώρα λοιπόν σας εύχομαι

Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι και καλές διακοπές σε όλους!

Advertisement