Λοιπόν πέρυσι την άνοιξη που είχε γενέθλια το κοριτσάκι μου, είχαμε θέμα το Encanto! Σκεφτόμουν τι δωράκι θα μπορούσα να κάνω, ώστε να είμαι πολύχρωμο και λίγο μέσα στο κλίμα της θεματολογίας. Το έψαξα λοιπόν λίγο στο αγαπημένο Pinterest κι έτσι αποφάσισα να κάνω mini πινιάτες για το κάθε παιδάκι. Είχαν λίγη φασαρία (έκανα γύρω στις 25 νομίζω) αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ πολύ εντυπωσιακό.

Μέσα μπορείς να βάλεις σχεδόν οτιδήποτε. Εγώ έβαλα μια σφραγιδούλα, μπαλονάκι, κάτι πομ πομ και διάφορα όμορφα άλλα αξεσουάρ. Εννοείται μπορείτε να προσθέσετε κάποιο σοκολατάκι, ζελεδάκι κτλ.

Και πάμε να δούμε πώς μπορούμε να τις φτιάξουμε!

Τι θα χρειαστούμε

  • Κόλλα ρευστή
  • Σελοτέιπ
  • Ρολάκι από χαρτί υγείας
  • Χαρτί γκοφρέ
  • Θερμοκόλλα
  • Χαρτονάκι
  • Κορδέλες
  • Ψαλίδι
  • Τα δωράκια που θα βάλεις μέσα

Κόβουμε ένα κύκλό σε ένα χαρτονάκι ίσο μέγεθος με το ρολάκι μας. Κολλάμε με τη ρευστή κολλα ένα κομμάτακι χαρτί γκοφρέ και αφήνουμε να στεγνώσει.

Στη συνέχεια ανοίγουμε μια τρυπούλα με το ψαλίδι και βάζουμε μέσα ένα μικρό κομμάτι κορδέλας. Κάνουμε ένα κόμπο στο εσωτερικό όπως φαίνεται στις φωτό και κολλάμε τον κόμπο με την κόλλα σιλικόνης. Αυτό το κάνουμε γιατί αν πάμε να τραβήξουμε το χαρτονάκι με την κορδέλα και δεν έχουμε βάλει κόλλα τότε το πιο πιθανό είναι να μείνει η κορδέλα στο χέρι και να μην ανοίξει η πινιάτα. Τέλος κολλάμε το χαρτονάκι με την κόλλα σιλικόνης πάνω στο ρολάκι. Δεν χρειάζεται να το κολλήσετε καλά, 2-3 σημεία είναι καλά, ίσα ίσα να μπορεί να συγκρατήσει τα δωράκια που θα βάλετε.

Μετά κολλάτε με κόλλα το χαρτί που έχει περισσέψει πάνω στο ρολάκι και συνεχίζετε με το «ντύσιμο» της πινιάτας.

Κόβετε μια λωρίδα χαρτί γκοφρέ γύρω στα 12εκ. πάχος και την διπλώνετε κατά μήκος. Στη συνέχεια την κόβετε λίγο (όχι μέχρι πάνω πάνω) και την κολλάμε περιμετρικά στην πινιάτα με ένα κομμάτι σελοτέιπ. Κόβουμε ό,τι περισσεύει. Επαναλαμβάνουμε άλλες μία-δύο φορές με άλλο χρώμα γκοφρέ, λίγο πιο πάνω την κάθε φορά.

Πριν κλείσουμε την πινιάτα, βάζουμε μέσα τα δωράκια μας. Βάζουμε το «καπάκι» με ένα κομμάτι χαρτί γκοφρέ και το κολλάμε με κόλλα ή βάζουμε σελοτέιπ περιμετρικά αφού πρώτα έχουμε διπλώσει το περίσσεμα του χαρτιού. Στο τελικό βήμα μας , βάζουμε την τελευταία λωρίδα γκοφρέ για ομοιόμορφο τελείωμα κολλώντας με κόλλα ή βάζοντας πάλι σελοτέιπ. Έτοιμες!

Εάν τις φτιάξετε και θέλετε να χρησιμοποιήσετε ρευστή κόλλα, σας συμβουλεύω να βάζετε λίγη ποσότητα και να περιμένετε να στεγνώσει λίγο γιατί το γκορφρέ είναι λεπτό και πιθανόν να σας σκιστεί.

Αν και θέλουν λίγη δουλίτσα, το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει μιας και τα παιδιά ενθουσιάζονται με κάτι τέτοια!

Μιας και πλησιάζουν οι απόκριες και το θέμα είναι επίκαιρο, σύντομα θα γράψω και νέο ποστ με το πώς μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μεγάλη πινιάτα οπότε μείνετε συντονισμένοι!

Και εάν σας αρέσουν οι ιδέες μου, μην ξεχάσετε να με ακολουθήσετε στον λογαριασμό μου στο instagram ή στη σελίδα μου στο fb!

Καλή σας διασκέδαση! 😉

Advertisement